OBISK JANEZA BOHORIČA in Svetilniki upanja - 18.11.2010

Janez Bohorič, prvi guverner Distrikta 129 Slovenija, ambasador dobre volje je prepričan, da se z nasmehom da veliko doseči. Kolegi in prijatelji v lionizmu ga vidimo kot ve­likega humanitarca, vnetega golfista in velike­ga človeka, zazrtega v prihodnost. Vedno pri­pravljen na nove izzive in vedno nasmejan.

Janez Bohorič je bil v Avstraliji, ko je od 28. junija do 2. julija potekala 93. Svetovna Lions konvencija, imenovan za prvega slovenskega mednarodnega direktorja svetovne lionistične organizacije.

Zato smo ga z veseljem povabili v goste na naše klubsko srečanje, kjer nam je skozi film predstavil predsednika Lions International Sida L. Scruggs in nam predal njegovo sporočilo: 

Svetilniki upanja

On in Lioni imajo polno življenje in zato veliko skupnega.
Lioni smo »Svetilniki upanja,"pravi. Zato je njegovo sporočilo upanja za Lione po vsem svetu. "Mislim, da ljudje vidijo stvari, takšne kot so," pravi. "Lioni se tu razlikujemo. Vidimo stvari, takšne, kot bi morale biti. "

Na koncu je stekle sproščen pogovor o tem, kaj in kako Lioni lahko s svojim delom doprinesemo k boljšemu življenju in k boljšemu svetu.

Zavedati se moramo, da ko pomagamo, tudi sami rastemo. Ko razvijamo prave vrednote, tudi z našo pomočjo svet postaja boljši!
2. klubsko srečanje, ki je bilo v četrtek 21.10.2010 je popestrila z zanimivim predavanjem 


MEDEGENERACIJSKI DIALOG ZA DANES IN JUTRI dr. Daniela BREČKO.
Daniela je članiva LK Forum Ljubljana in dobitnica priznanja za 100% lionistično predsednico. V dobre pol ure nam je predstavila pogled na trenutno stanje med generacijami. Vsi smo se strinjali, da je za dober odnos med generacijami potreben predvem dialog in sprejemanje razlik. Kar pa je včasih težko.
Vendar, kjer je volja je tudi pot in Lioni smo prepričani, da mladi brez starejših ne zmorejo vsega kot tudi obratno, kajti na mladih svet stoji.

Le ko bomo zaupali drug drugemu in si pomagali...tako bo življenje na našem planetu postalo še lepše.